torstai 30. huhtikuuta 2015

Mukavaa vappua!

Tänään on ollut oikein hulinapäivä. Miten lie pysynyt pää mukana. Aamupäivällä tein munkkitaikinan, pyörittelin turpoamaan. Sitten huomasinkin, että pitää neidit lähteä hakemaan päiväkodista. Sitten kerkesin muutaman munkin paistaa ennen kuin oli Milkan puheterapia (nettiterapiana). 
Sen jälkeen paistoin melkein kaikki munkit.

Sitten  piti lähteä käymään kaupassa. Ostin itselleni myös pyörän + kiinnikkeen pyöränistuimeen, kun kiinnike meni samalla, kun entinen pyörä varastettiin pyörätelineestä kolme (3) vuotta takaperin. Eipä tuosta turvamerkinnästä ole mitään hyötyä (ei ole tullut soittoa, että pyörä on löytynyt). Olen innoissani, että pääsen pyöräilemään, vaikka polvet ei siitä tykkääkään.

Ai, että tein hyviä ja maukkaita munkkeja!
Kunpa olisi rasvakeitin. (hankalaa on rasvan lämpötilan sääteleminen)



Aikaisempina vuosina munkit ovat onnistuneet, mutta näissä on se jokin. Parempia olisi tullut, jos niin kiire ei olisi ollut :(.

Tein taikinan tuplana, tuli 59 munkkia :D.

Munkkirinkilät ( n. 30 kpl):

500g vesi
50g hiiva
125g sokeri
75g kananmuna
75g voi
10g suola
10g kardemumma
30g maitojauhe
1100g vehnäjauhoja

öljyä paistamiseen ja sirosokeria sokerointiin

Tee taikina. Muista vaivata vähintään 10 minuuttia yleiskoneella hyvän sitkon saamiseksi. Anna levätä kulhossa n. 10 minuuttia, jonka jälkeen paloittele 60g paloiksi. Riivaa pyöreiksi (EI jauhoja pöydälle!). Anna pullien levätä hetki.

Tee munkkeihin reikä painamalla pallon keskeltä etusormi ja keskisormi läpi. Pyörittele kummankin käden etu- ja keskisormia reiässä jolloin se suurenee. Jos tuntuu, että taikina on kireä eikä reikä suurene repeämättä, anna pullien levätä lisää. Reikä saa olla melko suuri, sillä kohotessaan se alkaa umpeutua.

 Laita munkkirinkilät nousemaan ÖLJYTYLLE leivinpaperille. Näin munkit eivät tartu paperiin kiinni, vaan irtoavat nätisti. Anna kohota hyvin! Hyvän kohotuksen merkkinä saat munkkeihin "makuraidat".

Paista 180 asteisessa öljyssä kauniin kullan ruskeiksi, ensin toiselta puolen ja sitten vasta toiselta puolen. Älä kääntele munkkia välissä. Nostamalla munkkia varovasti kauhalla, näet onko väri munkin alla sopiva.

Anna jäähtyä hetki, vaikka talouspaperin päällä (imee ylimääräisen öljyn). Sokeroi, kun munkin pinta on jäähtynyt mutta vielä kostea.

keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Suklaadonitseja donitsipellillä

Minusta on mukava testata erilaisia reseptejä, että mikä olisi se 'minun juttu', missä on parhain maku. Nyt alkaa olla jo lähellä. Suklaaversioista varmaan parhain, koska en ole aikaisemmin niitä tehnyt.

Tänään on kerhossa neidillä wappupirskeet, niin saa viedä näitä kerhoon (punaisen lautasen).


Ohje: täältä

Ohje:

4dl vehnäjauhoja
1dl tummaa kaakaota
2dl fariinisokeria
3tl leivinjauhetta
3tl aitoa vaniljasokeria
2dl piimää
2 kananmunaa
100g voisulaa
2tl vanilja-aromia
½dl milletti vaniljakreemijauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä, voisula ja kananmunat. Sekoita kaikki aineet. Laita taikina pursotin pussiin ja pursota voidellulle donitsipellille. 
Paista 200'c n.8min. Anna donitsien jäähtyä, kuorruta ja koristele haluamallasi tavalla.

Itse laitoin kaneli-sokeri -kuorrutteen ja kaneli loppui sopivasti.

2 dl sokeria
2 rkl kanelia



Tällaisiakin tuli tehtyä 25.4.

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Kesäkassi 2015 -vaihto: ILMOITTAUTUMINEN ALKAKOON!

KESÄKASSI 2015 –VAIHTO ALKAA!




Nyt siis vaihdamme kesäKASSEJA!

Kassi saa olla valmistettu miten vain - kunhan on tehty käsityönä!

Tässä kertaus perusohjeista ja säännöt:

Ilmoittautuminen emolle osoitteeseen: 


heidi.olkila(at)gmail.com  
perjantaihin 8.5.2015 klo 23.59 mennessä.

Maanantaina 11.5.2015 ilmoitan kaikille kesäkassi-vaihdon parin tiedot, toiveet yms, jonka jälkeen voi kassin suunnittelu ja teko alkaa!

Laita viestiin AINA otsikoksi: 
Kesäkassi 2015 –vaihto + oma nimesi.

Vaihto tulee menemään kiertävänä eli lähetät kassin eri henkilölle kuin se henkilö, jolta itse saat kassin.

Viimeinen kassien lähetyspäivä on maanantaina 6.7.2015 klo 17.00 mennessä (smartpost-lähetykset klo 16.00 mennessä).

Laita minulle sähköpostia, kun olet lähettänyt kassin ja saanut kassin!

Kuva vastaanotetuista laitetaan sitten uuteen ketjuun, jonka avaan 6.7.2015.

Eli lähettäkää kuva sekä lähetetystä että vastaanotetusta kassista. 
Tärkeintä on saada kuva vastaanotetusta kassista!



KUVAN SAA SIIS JULKAISTA VASTA MAANANTAINA 6.7.2015!!!



Voidaan käyttää pelkkiä nimimerkkejä tai omaa nimeä - miten haluat.

Sähköpostiin seuraavat tiedot:
  • Nimimerkki
  • Nimi
  • Osoite
  • Postinumero ja postitoimipaikka 
  • Puhelinnumero Smartpost-lähetyksiä varten
  • Smarpost-lähetysten noutopaikka (tarkka nouto-osoite)
  • Mahdollinen blogiosoite
  • Lempiväri/-värit
  • Värit, joita et voi sietää
  • Kassitoiveita, jos haluat (esim. koko, haluatko ommellun kassin yms)
  • Pystytkö ompelemaan / teetkö ommellun kassin
  • Allergiat
  • Lemmikkieläimet
  • Suklaa/Salmiakki
  • Tee/Kahvi
  • Oletko valmis toimimaan pelastavana enkelinä, jos joku sellaista tarvitsee
  • Muita terveisiä parille

Tärkeää on, että vastaatte mahdollisimman tarkasti kyseisiin kohtiin. Varsinkin värit, koko yms. Mutta ottakaa huomioon myös se, että tekijälle annetaan kuitenkin vapaat kädet ;). Jos toiveena on ommeltu kassi, niin ommeltu kassi tulee (pitäisi tulla) silloin, mutta toteutus on tekijällä. Toiveet tekijä ottaa huomioon, joiden mukaan tekee sitten kassin.

Kassin mukana ei tarvitse lähettää lisukkeita, mutta se on jokaisen oma päätös, että haluaako lähettää hieman extraa.

Muistakaa ilmoittaa minulle, jos tulee viivästyksiä lähetyksissä tai muuta vastaavaa!

Jos kysymyksiä, kysykää rohkeasti!

Terveisin,
Kesäkassi 2015 –vaihdon emona toimiva: Red Dragon /Heidi

Vuoden 2013 kesäkassi -vaihdon kasseista kuvia löydät täältä.
Vuoden 2014 kesäkassi -vaihdon kasseista kuvia löydät täältä.

Ps. Ottakaa nappi (kuva) mukaan, kun osallistutte! Jakakaa blogissa.





perjantai 24. huhtikuuta 2015

SLY 30 - Myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut

"Ruusun kauneimman poimin,
silkkinauhoin sen solmin.
Sinulle ystäväni onnea
ja iloa tuomaan.
- PALJON ONNEA -"


"Myöhästyneet onnittelut Syntymäpäivän johdosta!
T. Redrose-emo + Sly-rinki"

---------------
Tällainen ihana muistaminen tuli jo alku viikosta.
Parempi myöhään kuin ei ollenkaan :).

Lämpimät kiitokset!

maanantai 20. huhtikuuta 2015

SLY 30 - Huhtikuu

Huhtikuu oli teematon kuukausi 

-

 paria ajatellen!


-----------------------

Tämä kuukausi oli suosikkini, mitä odotin paljon :). 
Jo sen takia, että selviää, kuka on ollut lähetysten takana :D.

Tänään piippasi puhelin kaupassa käynnin yhteydessä. 
Koodi tuli onneksi ajoissa, ettemme kerenneet kotiin. 

Paketista ilmestyi vaikka mitä!

Iso paketti
Paketin sisältöä
Lisää paketin sisältöä
Synttärilahja ihanuus
Kaurakeksejä, nam! 


Valkosuklaata, sitruunan makuinen


Vaniljakastiketta
Kondensoitua maitoa
Sokerimassaa ja ihana muotti ruusujen tekoon.


Vohveleita

Erittäin runsas paketti siis oli. Tykkään todella paljon! Muotti pääsi heti pesuun ja pitänee kokeilla muottia. Leevin ristiäiskakkuun tein vauvan samantyylisellä 3D-muotilla.

Resepteinä sain vohvelit + vaniljakastike sekä key lime pie.
Onhan niin, ettei tuota kondensoitua maitoa tarvitse keittää, vaan sinne sekoittelen keltuaiset hyvin vatkaten. Riittääkö ihan vispilällä, kun ei ole sähkövatkainta :D. Taidan ehkä odotella, että saan sen hankittua.

Synttärilahja oli aivan ihana. 



Minä pidän Hellapoliisin kirjoista. Tämäkin oli kerran jo lähdössä mukaan, mutta jätin hyllyyn. Minä niin tykkään jälkiruoista yms. Minä voisin testata jokaisen reseptin ja syöttää muille, jos olisi vaan budjettia (ja se sähkövatkain).  Minusta näitä leivontakirjoja ei voi olla koskaan liikaa. Eikä minulla niitä edes montaa olekaan. Nyt pitää ajan kanssa ruveta selaamaan, mitä kirja sisältää. On erilaisia juomia, kakkuja, jäätelöitä jne. 

Kirjan mukana oli myös kasvonaamio. Milloinkohan olisi aikaa istahtaa sohvalle ja vaan olla..
Suloinen lehmäaiheinen kortti. Ihan kuin minä olisin kuvassa!

Lämmin kiitos parilleni kuluneista kolmesta kuukaudesta!
Mukavaa oli saada parikseni sellainen, joka on aikaisemmin osallistunut SNY:n. Vai muistanko ihan väärin? :) Vai miten on sinun blogiosoite mieleen.

Kiitos kuulu siis 5aralle!

Itse lähettelin paketteja Roosalle. Hänen blogin löydät: täältä.

Tänään meillä oli iltapalana (tai siis muilla kuin minulla. Mitä nyt pienen, pienen palasen maistoin Leeviltä):




Ilmoittautuminen SLY 31 -kierrokselle on käynnissä. Lisää voit käydä lukemassa: täältä.
Itse vielä mietin, että osallistunko, koska ensimmäisen kuukauden teema on sellainen kompastuskivi, että miten onnistun :D.

--------------------------------

Tänään kävimme kaupassa ja ostin kasvovärit.. Mitä joutuvat lapset kestämään?


Minä ja kuvaamataito emme ole koskaan olleet ystäviä keskenämme..

perjantai 17. huhtikuuta 2015

Helpot donitsit uunissa

Hetihän sitä piti toista reseptiä ruveta testaamaan. Uunissa on jokin häikkä, koska tuntuu siltä, etteivät paistu millään. Tottakai paistoajat aina saattavat vaihdella uuni kohtaisesti, mutta kun yleensä ovat pitäneet paikkaansa.. Ja nyt olen jo pidemmän aikaa miettinyt.. 

Resepti: täältä.


DONITSIT

VOITELUUN

KUORRUTE

KORISTELU

TEE NÄIN

       40 min
{
AKTIIVINEN
30 min
PASSIIVINEN
10 min
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen ja voitele 12 donitsin donitsipelti. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, maito ja rypsiöljy. Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi. Purosta tai annostele kahdella lusikalla taikina pellille täyttäen kolot noin puoleen väliin. 
    Paista donitseja uunin keskitasolla noin 8 minuuttia, kunnes testitikkuun ei enää tartu taikinaa. Sulata voi mikrossa ja voitele kuumat donitsit molemmin puolin. 
    Sulata suklaa varovasti mikrossa ja värjää se jauheväreillä vaalean punaiseksi, vihreäksi ja keltaiseksi. Kasta donitsit valkosuklaaseen ja koristele nonparelleilla ja värisokerilla.
---------------------------------------------------------------

Vielä ei olla näitä maistettu, kun iltapäivällä söimme 

kinuskidonitseja. 

Esikoinen sai vain tällaisen, koska hänellä on raudat, niin 

ei voi toffeeta syödä. Mutta ovat kuulemma hyviä. Itse 

en kyllä enää syö. Taisi jo kaloreita olla tuossa 

yhdessäkin ihan tarpeeksi.







Donitseja Donitsipellillä

Eilen illalla piti ruveta testaamaan anopilta saatua synttärilahjaa. 
Olisi edes jotain tänään tarjolla, kun edes kahvitellaan synttäripäivänäni. 
En siis vietä synttäreitäni mitenkään. Ihan oman perheen kanssa, jos kahvit juotaisiin :D.

Ohjeena käytin: tätä.

Eihän ne oikein onnistuneet.. Ohjeessa paistolämpötila 225 astetta ja vajaa 10 minuuttia. Minä paistoin 12-13 minuuttia, että sain edes jotain väriä päälle. Ihan höttöä oli 10 minuutin kohdalla. Kyllä alapuolella näkyi jonkin verran väriä olevan, mutta ei pahemmin. 

Pidempään, kun olivat, niin olivat kovemman oloisia, mutta eivät kuitenkaan kivikovia. Olisiko pitänyt kastaa kuumassa sulatetussa voissa sitten paiston jälkeen.

Ja kinuskia keittelin sitten taas kerran liian pitkään (tein lasi testin, että olisi valmista, mutta näköjään väärin).. Ja kinuskista tuli sellaista jäykähköä (mies maistoi yhden donitsin illalla). Enkä mie osaa valuttaa silleen hienosti ja nätisti :D. Ja kiirus alkoi olla laittaa Leevi rakkaamme nukkumaan.

Olenpahan testannut ja testaus jatkuu toivottavasti tänään. Maku donitseissa hyvä kuitenkin.



------------
Tänään oli rauhallinen aamu lähteä päiväkotiin, eskariin.. 
ennätin Milkan hiuksiin kokeilla: